Надійний постачальник рішень для комерційного та промислового ХОЛОДУ

Замовити консультацію

Reliable supplier of solutions for commercial and industrial refrigeration

Шокова заморозка вареників

Шокове заморожування вареників – це чудовий спосіб зберегти улюблену страву свіжою та смачною упродовж тривалого часу. Заморожування продукту відбувається в умовах екстремально низької температури (до -40 градусів). Такий підхід гарантує збереження структури та цілісності готового виробу. Також термін зберігання напівфабрикатів продовжується. Готування заморожених вареників займе мінімум години, при цьому за своїми смаковими якостями вони не поступатимуться свіжому продукту.

Ключові переваги

Шокова заморозка продуктів набула широкого поширення завдяки чисельним плюсам. Її використання забезпечує:

  • Мінімальні втрати маси. Після розморожування вареники зберігають попередню вагу.
  • Збільшення терміну придатності. Вареники, що піддавалися шоковій заморозці, довше зберігають смакові та поживні якості. Також збільшується термін їх реалізації, що вигідно як для продавця, так і для покупців.
  • Зменшення часу приготування.
  • Покращення споживчих характеристик готового продукту. Шокова заморозка вареників зупиняє втрату страви вологи. Завдяки цьому вдається уникнути усихання вареників, що призводить до погіршення їх смаку.
  • Блокування активності бактерій. При класичній плавній заморозці у продуктах розмножуються мікроорганізми, тому напівфабрикати з холодильника містять відходи їхньої життєдіяльності. Шокова заморозка вареників дозволяє нівелювати цей ризик. Продукти замерзають швидко, що виключає можливість розмноження патогенних організмів. 

Головною перевагою технології є краще збереження продукції порівняно з іншими способами. Спеціальне обладнання дозволить ефективно організувати роботу компанії з виробництва вареників. Використання апарату дасть змогу заготовляти продукцію у великих обсягах. При цьому шокова заморозка напівфабрикатів гарантує збереження їхніх смакових та поживних якостей на протязі тривалої години.

Для споживачів заморожені продукти дуже зручні. Приготування напівфабрикатів потребує мінімум часу та зусиль. При цьому їхня вартість доступна широкому колу покупців.

Принципи роботи

Камера шокової заморозки – це апарат, виконаний у вигляді теплоізоляційного контуру, що забезпечує швидке та глибоке заморожування продуктів. Вона підходить для заморожування різної продукції, в тому числі напівфабрикатів, наприклад, вареників. Для виготовлення обладнання використовується метал та пластик. Система електропідігріву не дозволяє дверцятам камери промерзати. Сучасні моделі оснащуються низкою додаткових опцій:

  • блок керування;
  • автоматична система контролю за температурним режимом;
  • функції управління іншими показниками, необхідні для нормального функціонування обладнання.

Камера шокової заморозки забезпечує глибоке заморожування продуктів у рекордно короткі строки. Для охолодження використовується холодне повітря. Обов’язкова умова для досягнення результату – потужна система вентиляції.

Як правило, камера складається із двох блоків. У першому, який має назву робочого, встановлюється тунельна система розподілу повітря. В іншому блоку розміщується охолоджувач повітря та інші елементи холодильного обладнання.

Для завантаження продуктів використовуються спеціальні лотки та піддони. За їх допомоги напівфабрикати подаються до робочої камери. Сучасні моделі камер оснащені входом та виходом. Через перший відбувається завантаження продукції. Після завершення процедури заморожені напівфабрикати видаються через вихід.

Продукти, що потребують заморозки, розкладають на лотках, які поміщають на стелажі всередині робочої камери. Найзручнішою вважається візкова система. Пристрої оснащені поличками для продуктів, тому достатньо розкласти на них напівфабрикати та вкотити в камеру шокової заморозки.

Усередині апарату продукти швидко охолоджуються завдяки екстремально низькій температурі -40 градусів. Спеціальна система забезпечує обдув виробів зі всіх сторін, завдяки чому відбувається швидке та рівномірне замерзання. Після досягнення температури, оптимальної з точки зору технологічних норм, продукцію можна забирати та завантажувати в апарат наступну партію. Робочі параметри камери шокової заморозки розраховані на безперебійне функціонування протягом тривалого часу.

Охолодження продукції відбувається за рахунок випаровування холодоагенту в умовах зниженого тиску. Фреон у газоподібному стані надходить на компресор, звідки завдяки збільшенню тиску переходить на конденсаторну лінію. У конденсаційній частині установки відбувається перехід речовини з газоподібного стану у рідкий за допомогою водяних радіаторів. Рідкий холодагент надходить у випаровувач, на чому робочий цикл закінчується.

Особливості технології

Головна особливість шокової заморозки полягає в екстремально низькій температурі заморожування. Звичайний холодильник охолоджує продукти до -18 градусів. Тоді як у спеціальних камерах її рівень опускається до -40. Шокова заморозка передбачає перетворення молекул води у кристали льоду. При цьому вони утворюються дуже швидко, тому мають мікроскопічні розміри. За рахунок цього вдається уникнути пошкодження структури продукту, внаслідок чого після розморожування він у значній мірі втрачає свої поживні та смакові якості.

Шокова заморозка вареників забезпечує швидке охолодження середини. Протягом кількох годин температура продукту опускається до -18 градусів. При цьому всі клітини та волокна зберігають цілісність, завдяки чому після розморожування продукт буде максимально близьким за своїми смаковими якостями та текстурою до свіжого аналогу. Також він не втратить притаманного йому аромату. Додатковий плюс – відсутність втрати рідини при досягненні кімнатної температури.

Продумана методика

Охолодження продуктів у промислових масштабах передбачає застосування кількох способів заморожування. Вибір оптимального варіанту здійснюється з урахуванням характеристик готової продукції. Вареники заморожуються у сирому вигляді. Спершу замішують тісто, наступний крок – приготування начинки. Завершальним етапом виступає формування готових виробів. Надалі вареники піддаються шоковій заморозці за температури до -40 градусів. Зберігання продукції проводитиметься при температурі -18°C.

Приготування заморожених вареників займає мінімум часу. Немає потреби їх розморожувати. Достатньо помістити вироби у киплячу воду на 10-15 хв. Після завершення теплової обробки продукція повністю готова до вживання.

Особливості обладнання для шокової заморозки вареників

Для напівфабрикатів необхідно замовити спеціальну камеру, з урахуванням особливостей виробленої продукції. Модель повинна відповідати наступним параметрам:

  • Герметичний корпус, виконаний з матеріалу, здатного утримувати тепло.
  • Наявність термоізоляції, що дозволить зберігати всередині камери оптимальну температуру. Для цього підходять пінополіуретанові панелі завтовшки 150 мм.
  • Потужний холодильний агрегат. Саме він відповідає за заморожування продуктів.
  • Удосконалена система подачі холодного повітря. Використання сучасних технологій забезпечує рівномірне обдування всіх виробів, що знаходяться в камері.

Додатковою перевагою є наявність внутрішнього освітлення, що дозволить контролювати процес заморожування на всіх його етапах.

Сфера використання

Промислові камери шокової заморозки підходять для заморожування широкого спектру продуктів:

  • виробів із цільних кусків м’яса, наприклад, стейка, біфштексу, філе;
  • формованих виробів, до складу яких входитиме фарш або рубане м’ясо;
  • рибних напівфабрикатів (котлет чи філе);
  • панірованих виробів з відбитого м’яса;
  • страв із додаванням борошна, наприклад, сирників.

Шокова заморозка передбачає подачу біля камери повітря, температура якого коливається від -25 до -30 градусів.

Чому варто замовити обладнання у нашій компанії

Замовивши у нас обладнання для шокової заморозки, покупець отримує одразу кілька переваг. Один із ключових плюсів – адекватна вартість. Наявність власного виробництва гарантує відсутність додаткових комісій. Широкий модельний ряд дозволяє підібрати обладнання, що оптимально відповідає фінансовим можливостям клієнта.

Наша компанія займається не лише виробництвом. Також ми надаємо низку додаткових послуг, серед яких проєктування та модернізація. Такий підхід дозволяє створити апарат, виходячи з потреб підприємства, в тому числі наявної вільної площі. Також є можливість удосконалити наявне обладнання з урахуванням досягнень технічного прогресу.

На всю продукцію надається гарантія. Наявність багаторівневої системи контролю гарантує відсутність браку. Кожний готовий виріб проходить тестові випробування. Серед додаткових переваг – сервісне обслуговування 24/7. Доставка відбувається у всі регіони країни за допомогою перевірених транспортних компаній.

client-image
client-image
client-image
client-image
client-image
client-image
client-image
client-image
client-image
client-image