Гідрокулери
Для якісного зберігання плодоовочевої продукції необхідно попереднє її охолодження після збору, за мінімальний період часу. При інтенсивному попередньому охолодженні зберігається висока якість плодоовочевої продукції.
Також інтенсивне охолодження дозволяє досягти триваліших термінів зберігання, що є важливим за необхідності транспортування продукції кінцевому споживачеві на далекі відстані.
Застосування гідрокулерів
Для таких продуктів як: черешня, вишня, морква, артишок, спаржа, брокколі, брюссельська та цвітна капуста, селера, огірок, баклажан, цибуля-порей, петрушка, горох, гранат, шпинат, солодка кукурудза, зелень та салати найбільш прийнятним є охолодження крижаною водою. Для цього використовуються гідрокулер.
Гідрокулер – це встановлення швидкого попереднього охолодження, яке дозволяє охолодити продукцію за 10 – 40 хвилин. Охолодження здійснюється водою з температурою +0,5…+10С.
Переваги охолодження гідрокулером
Гідрокулер при охолодженні запобігає негативним наслідкам, таким як втрата маси, форми та смаку продукції. Крім того, процес охолодження гідрокулером відбувається набагато швидше, ніж при повітряному охолодженні.
Застосування гідрокулера дозволяє швидко знижувати температуру у серцевині плода за дуже короткий час, тим самим збільшуючи термін зберігання без негативного впливу на продукт.
Гідрокулери використовуються при виробництві заморожених продуктів з метою проведення попереднього охолодження перед процесом шокової заморозки. Цей метод забезпечує скорочення часу, що витрачається на шокову заморозку на 20%-30%, економить електроенергію, забезпечуючи при цьому якість замороженої продукції.
Гідрокулери від BMSERVICE
BMSERVICE спеціалізується на наданні ефективних та інноваційних холодильних рішень для різних секторів харчової промисловості.