Надійний постачальник рішень для комерційного та промислового ХОЛОДУ

Замовити консультацію

Reliable supplier of solutions for commercial and industrial refrigeration

Шокове заморожування пельменів

Виробництво напівфабрикатів передбачає заморожування продуктів для їх комфортного зберігання та транспортування. Щоб вироби з тіста не втрачали своїх корисних властивостей та презентабельного вигляду, рекомендована шокова заморозка для пельменів та інших продуктів із цієї серії.

Що мається на увазі під шоковою заморозкою

На перший погляд може здатися, що у заморожуванні напівфабрикатів не може бути нічого особливого. Від цього процесу залежить як якість продукту, а й його зовнішній вигляд. Під шоковою заморозкою пельменів мається на увазі низькотемпературна дія, доповнена швидкісним обдуванням. Температура може опускатися до -18 і навіть до -35°C. Процес може займати від 15 хвилин до 4 годин залежно від обсягу продукції, що заморожується.

Після виготовлення пельмені розміщуються на конвеєрі, який з усіх боків обдувається морозним повітрям. Внаслідок такого впливу процес заморожування відбувається швидко, і на виході з камери напівфабрикати можна розфасовувати в упаковки.

Шокова заморозка пельменів допомагає досягти таких цілей:

  • збереження харчової цінності продукту;
  • запобігання структурним змінам волокон;
  • зменшення кількості складських приміщень та ангарів для зберігання продукції.

Чим відрізняється шокова заморозка від звичайної 

Деякі виробники продовжують використовувати традиційні методи заморожування з доведенням пельменів до потрібної температури. Для цього готова продукція поміщається у великі холодильні камери, де вона просто чекає на доведення до кондиційного стану. Ця технологія має такі негативні сторони:

  • Протягом 2-годинного замерзання у м’ясному фарші утворюються великі кристали льоду. Вони сприяють руйнуванню структури м’яса та тіста. Це спричиняє розвалювання пельменів під час варіння.
  • Природний колір тіста темніє, тому напівфабрикат втрачає привабливий вигляд.

Переваги шокового заморожування пельменів

Виробники напівфабрикатів харчової промисловості, які вже користуються обладнанням шокової заморозки для пельменів, відзначають такі переваги придбання:

  • Скорочення часу замерзання знижує тривалість роботи установки, що тягне за собою економію електроенергії.
  • Термін зберігання продукції, замороженої в такий спосіб, збільшується, тому кількість відходів зменшується.
  • Компактність обладнання дозволяє оснастити цех навіть на невеликій площі порівняно зі звичайними камерами.
  • Економія трудових ресурсів на 25-30% з допомогою автоматизації більшості процесів.
  • За рахунок швидкого замерзання пельмені не втрачають вологу, тому тісто не розтріскується і, до того ж, заморожений продукт не зменшується у вазі.
  • Шокове заморожування пельменів сприяє збереженню максимальної кількості корисних речовин.
  • Швидке зниження температури запобігає розвитку мікроорганізмів.

Міфи, пов’язані з шоковим заморожуванням продукції

Доступність інформації в інтернеті сприяє тому, що поширюється неправдива інформація. Не обійшла обростання міфами й шокова технологія заморожування різних харчових продуктів. Допоможемо їх спростувати:

  • Міф 1. Втрата якості продукції під час використання цієї технології. Справді, є наукові докази, що з заморожуванням у продукті відбувається утворення кристалів, які руйнують структуру тканин. У разі збільшення швидкості заморозки вдається зменшити розмір кристаликів. За рахунок цього знижується ступінь руйнування волокон.
  • Міф 2. Шкідливість здоров’ю. При будь-якому вигляді заморозки з продуктом контактує тільки повітря, адже всі кріоагенти, які використовуються в обладнанні, знаходяться за межами морозильної камери і ніяк не можуть вплинути на безпеку продукції, що заморожується.
  • Міф 3. Перевага свіжого продукту над замороженим аналогом. Звичайно ж, це незаперечний факт. Втім, заморожування різних продуктів дає змогу збільшити термін зберігання приготовлених напівфабрикатів та транспортувати їх на досить великі відстані. Якщо говорити про заморожування фруктів і овочів, такий спосіб зберігання дає можливість використання продукції після сезону їх вирощування без використання консервантів і нітратів.

Види обладнання для шокового заморожування

Деякі виробники виробляють обладнання, для роботи якого потрібно мати додатково великий штат працівників. Наша компанія рекомендує вибирати автоматизовані камери. Хоча такі установки коштують більше, але окупність у них також вища.

Флюїдизаційні агрегати тунельного типу

Принцип роботи агрегату полягає в підвішуванні продукту, що заморожується, й обдуванні його морозним повітрям знизу. Таким чином, продукція не злипається, а охолодження відбувається в максимально короткі терміни. Обладнання цього типу дає мінімальне усихання, а продукція виходить розсипчастою. Такі установки використовуються для заморожування ягід, інших фруктів, овочів, грибів, морепродуктів.

Спіральні морозильні камери

Такий тип морозильних установок призначений для напівфабрикатів, м’яса, риби та виробів із тіста. Пельмені прямо з виробничої стрічки потрапляють на конвеєр морозильної установки. Конструкція спроєктована таким чином, що продукція в ній рухається спіраллю, не змінюючи положення на стрічці.

Таким чином продукція заморожується швидко та зберігає всі корисні властивості та смакові якості. За 1 годину може бути охолоджено до 500 кг пельменів до температури -30°С. Щоб зменшити залучення трудового ресурсу для процесу заморожування, обладнання має автоматичне завантаження та розвантаження. Навіть конвеєрні стрічки очищаються автоматично.

Особливості шокового заморожування напівфабрикатів

Споживач цінує у готовому продукті його смак та аромат. Щоб отримати найкращий результат, користуйтеся такими рекомендаціями:

  • Для заморожування великих напівфабрикатів вибирайте морозильні спіральні камери.
  • Розморожування та повторне заморожування призводить до того, що структура продукції піддається руйнуванню.
  • Щоб виробничий процес був більш ефективним, поєднуйте виготовлення пельменів з їх невідкладною заморозкою.

Що являє собою обладнання для шокового заморожування

Морозильна камера є металевою конструкцією, яка за необхідності може розбиратися і збиратися заново. Габарити обладнання обмежуються лише площею приміщення та потребою замовника. Виробничі підприємства надають перевагу герметичним боксам, з холодильними агрегатами високої потужності.

Продукти занурюються в камеру, де на них з великою швидкістю впливає морозне повітря. Щоб запобігти висиханню пельменів, повітряний потік спрямований на продукцію з усіх боків. Автоматична панель керування призначена для контролю температурного режиму під час заморожування.

Комплектація морозильної установки складається з:

  • збірного бункера;
  • транспортерів для переміщення продукції;
  • шокфростерів, з яких виходять потоки морозного повітря;
  • інших комплектуючих за бажанням замовника.

Процес встановлення обладнання

Наша компанія виготовляє різне холодильне обладнання. Процес встановлення обладнання шокового заморожування для пельменів включає такі етапи:

  1. Створення проєкту та візуалізації його у 3Д-форматі.
  2. Безпосереднє виготовлення обладнання згідно з створеним макетом.
  3. Облаштування вентиляційної системи.
  4. Монтаж та пуско-налагоджувальні роботи.
  5. Автоматизація моніторингу за роботою установки.
  6. Навчання персоналу роботи з холодильними установками.
  7. Сервісне обслуговування обладнання.

Переваги замовлення обладнання в нашій компанії

Компанія BMSERVICE з 2009 року займається проєктуванням та виробництвом холодильного обладнання для комерційних підприємств. Ми стежимо за нововведеннями у цій сфері та намагаємось впроваджувати нові технології у виробничий процес. Наші майстри мають великий досвід роботи та всі необхідні інструменти для якісного збирання обладнання на вашому об’єкті. Ми надаємо гнучкі графіки виготовлення та монтажу камер шокового заморожування пельменів за доступною ціною.

Точну ціну наш спеціаліст зможе сказати після отримання всієї необхідної інформації для розрахунку. Ми виготовляємо обладнання за індивідуальними параметрами залежно від робочих площ вашого виробництва та параметрів приміщення. 

Нашою перевагою є виконання роботи під ключ із гарантією якості. Ми займаємося проєктуванням, власним виробництвом та монтажем, щоб звільнити замовника від необхідності організації виробничого процесу.

Для розрахунку вартості та замовлення холодильних установок зв’яжіться з нами зручним для вас способом: замовивши консультацію спеціаліста безпосередньо на нашому сайті або зателефонувавши нам самостійно за вказаними телефонами.

client-image
client-image
client-image
client-image
client-image
client-image
client-image
client-image
client-image
client-image