Надійний постачальник рішень для комерційного та промислового ХОЛОДУ

Замовити консультацію

Reliable supplier of solutions for commercial and industrial refrigeration

Обладнання для заморожування ягід

Свіжі ягоди завжди були затребуваною продукцією в різних сегментах ринку, особливо в зимовий час. На сьогодні обладнання для шокового заморожування ягід застосовують для швидкої заморозки плодів, з метою їх подальшого розморожування та використання як сировини для створення кондитерських десертів, напоїв, на професійних кухнях у ресторанах, кафе, фастфудах тощо.

Чим довше такий продукт може зберігати всі свої корисні властивості, форму і колір, тим рентабельнішим є для бізнесу, особливо в період сезонних коливань цін. Правильним рішенням, що дозволяє забезпечити споживача свіжими плодами без використання консервантів, є забезпечення якісної заморозки. Найбільш економічно вигідним та технічно сучасним способом є застосування обладнання для заморожування ягід шоковим методом.

Види обладнання для шокового заморожування ягід

Установки для швидкого заморожування ягід поділяються на дві групи:

  • Комерційні. Є пристроями середніх розмірів.
  • Промислові. У промисловій лінії застосовуються флюїдизаційні машини тунельного типу.

У промислових масштабах за допомогою такого обладнання можна охолодити тонни ягід, а також мінімізувати ризики пошкодження ягід.

Промислова лінія шокового заморожування ягід включає:

  • флюїдизаційні тунелі;
  • конвеєрні камери;
  • коробки.

Пристосування для швидкого заморожування промислового рівня дозволяє якісно обробляти та заморожувати ягоди. Перш ніж купити лінію шокового заморожування для промислового приміщення, фахівці нашої компанії радять здійснити виміри та розрахувати потужність. Наша компанія займається проєктуванням та створенням обладнання для шокового охолодження. Ми пропонуємо комплектуючі для ліній, які мають спеціальні сертифікати.

Що необхідно врахувати під час шокової заморозки ягід

Приступаючи до заморожування, необхідно взяти до уваги такі важливі складові:

  • Якість ягід. Сировина має бути цілою, свіжою, без пошкоджень, бруду, листя та плісняви.
  • Підготовка. Для цього необхідно перебрати врожай, прибрати усі зіпсовані ягоди. Добре вимити їх та просушити. Для більш якісного просушування необхідно розкласти ягоди на піддоні. Також на цьому етапі важливо проконтролювати, щоб кількість плодів не була надто великою, інакше частина з них не зможе добре проморозитись.
  • Процес швидкого заморожування. При встановленні температурного режиму та швидкості заморозки необхідно врахувати обсяг сировини і зрілість ягід. Щоб зберегти ніжний смак і форму ягід, варто вибирати спеціальні серії пристосувань.
  • Зберігання. Для правильного зберігання ягід необхідно підтримувати оптимальну температуру. Дотримання температурного режиму дозволяє зберегти їх у такому вигляді, який вони мали до процесу заморожування. Важливо виключити будь-яку ймовірність розморожування ягід.
  • Процес розморожування. Аби правильно розморозити ягоди та отримати якісний продукт, необхідно дотримуватись норм та правил розморожування, які є незмінними для громадського харчування.

Як відбувається процес шокового заморожування ягід

Для отримання ефекту швидкого заморожування використовується найновіше обладнання для заморозки ягід, в якому поєднуються низькі температури і потужний повітрообмін. Фруктові заготовки проходять процес обдування в камері за допомогою спеціальних вентиляторів. Завдяки цьому процес обробки пришвидшується.

За рахунок введення на панелі управління обладнанням правильних параметрів для швидкого заморожування конкретної продукції вдається досягти точності в процесі. Ягоди при цьому швидко замерзають і не втрачають своєї форми, кольору та смакових якостей. У продукції зберігаються всі корисні речовини, вітаміни та мікроелементи. Завдяки застосуванню морозильних пристроїв швидкого заморожування, у плодах не виникають кристали, які здатні руйнувати та впливати на їхню форму та м’якоть.

Для здійснення миттєвого заморожування та запобігання утворенню зледеніння, необхідно, щоб температура в агрегаті становила від -5 до -18 градусів. Саме за таких заданих параметрів на устаткуванні відбувається процес швидкого заморожування.

При підвищенні температури м’якоть плодів втратить свою структуру, а сама ягода – форму і смак. При зниженні температури відбувається висихання ягід. Саме тому так важливо дотримуватись параметрів під час проведення процедури шокового заморожування.

Основні переваги методу шокового заморожування ягід для бізнесу

Швидкість та інтенсивність процесу охолодження безпосередньо впливають на якість товарів. Особливо якщо це стосується заморожування таких делікатних плодів, як ягоди. Саме тут необхідно використовувати максимально швидке заморожування, яке здатне зберегти все природне багатство складу та форми.

До основних переваг такого виду заморозки з погляду ведення бізнесу належать:

  • Можливість реалізації ягід цілий рік, а не лише у сезон.
  • Доступні ціни на обладнання для шокового заморожування ягід дозволяють досить швидко отримати перший прибуток.
  • За рахунок високої продуктивності та ефективності відбувається зменшення витрат на енергоресурси.
  • Таке обладнання займає менше місця.
  • Застосування шокового обладнання сприяє якісному заморожуванню таких крихких плодів, як ягоди, при цьому повністю зберігаючи їхній товарний вигляд.
  • Зменшення трудовитрат у процесі підготовки до зберігання.
  • Можливість розширення асортименту продукції.

Якщо ви плануєте купити обладнання для заморожування ягід, то це правильне рішення. За допомогою таких пристроїв ви зможете реалізовувати ягоди, які за щільністю, формою та вмістом корисних елементів ні чим відрізняються від свіжих плодів.

Сфери застосування 

Сучасне обладнання швидкого заморожування відкриває нові можливості для бізнесу. Воно дозволяє збільшити термін зберігання ягід та дозволяє використовувати продукцію весь рік. В основному такі пристрої користуються попитом у таких сферах бізнесу:

  • заклади громадського харчування;
  • торгівля;
  • кейтерінг;
  • кондитерські цехи;
  • готельно-ресторанні комплекси.

На що звернути увагу при виборі обладнання для швидкого заморожування ягід

Перш ніж купити обладнання для заморожування ягід, необхідно визначитися, в наскільки масштабному виробництві воно використовуватиметься. Дані пристрої застосовуються практично на всіх підприємствах, які мають стосунок до харчової промисловості. Такий сучасний технологічний процес дозволяє зберегти максимальну кількість корисних властивостей тих чи інших ягід. Перед покупкою пристрою для швидкого заморожування варто враховувати такі критерії: 

  • вид завантаження – звичайний чи тунельний;
  • потужність;
  • ергономічність;
  • об’єм внутрішньої камери;
  • скільки в обладнанні режимів;
  • площа приміщення, де буде встановлене обладнання.

Саме від цих характеристик залежатиме ціна на лінію шокової заморозки ягід.

Як можна оформити замовлення 

Свою діяльність наша компанія розпочала з 2009 року. Ми виготовляємо та постачаємо холодильне устаткування у промислових масштабах. Ми пропонуємо нашим клієнтам придбати обладнання швидкого заморожування для ягід, фруктів, овочів. Ви можете замовити пристрої вже у готовому вигляді або під ключ. Наявність власного виробництва дозволяє нам виготовити пристрій будь-якого виду. 

Наш консультант допоможе підібрати відповідне обладнання за видом та обсягом. На сайті є контакти, якими можна зв’язатися з нашими менеджерами. Для виготовлення пристроїв для швидкого заморожування наші фахівці використовують тільки перевірені та надійні матеріали, а також комплектуючі, які забезпечують повноцінну роботу обладнання.

Ціна лінії шокового заморожування ягід

Вся конструкція розробляється поетапно, починаючи від проєктування та закінчуючи монтажем. Від цього залежить ціноутворення послуги під ключ.

Доставка обладнання для шокового заморожування ягід, ціна на яку може відрізнятися, відбувається по території України. Доставка надається без затримок.

client-image
client-image
client-image
client-image
client-image
client-image
client-image
client-image
client-image
client-image