Надійний постачальник рішень для комерційного та промислового ХОЛОДУ

Замовити консультацію

Reliable supplier of solutions for commercial and industrial refrigeration

Переваги лінії шокової шокової заморозки

Розроблена та встановлена нашими фахівцями лінія шокового заморожування дає низку переваг у порівнянні з іншими промисловими способами обробки. Серед них слід виділити:

  • забезпечення гігієнічних умов зберігання продуктів;
  • мінімізація втрат ваги до 0,8%;
  • скорочення часу заморожування;
  • зниження термінів окупності на 15-20%;
  • компактність обладнання.

Окремо варто виділити збереження смакових якостей та харчової цінності продуктів, які піддаються заморожуванню даним методом. Це досягається за рахунок форсованого переходу вологи з рідкого стану у твердий. При цьому дрібні кристали льоду утворюються одночасно, як у міжклітинному просторі, так і в самих клітинах, не викликаючи пошкодження стінок і самої структури тканин.

Швидке заморожування не дає можливості розвитку патогенних та гнильних мікроорганізмів у продуктах, що забезпечує їхню біологічну чистоту. Розморожені овочі, фрукти та ягоди зберігають свої смакові якості та зовнішній вигляд, що дозволяє використовувати їх в кондитерській промисловості та пунктах громадського харчування для приготування та прикрашання страв.

Принцип дії ліній шокової заморозки

Для створення лінії шокового заморожування різних видів продукції необхідно придбання наступного обладнання:

  • камера, що обладнана кількома шарами надійної термоізоляції;
  • випарювач;
  • конвеєр з перфорованими пластинами;
  • електронна панель керування, що функціонує в автоматичному режимі;
  • система вентиляції.

Для функціонування системи шокової заморозки застосовується струминна подача рідкого азоту, що розподіляється за допомогою мережі каналів зі спеціального резервуару. Кількість рідкого азоту розраховується таким чином, щоб у процесі надшвидкого заморожування не відбувалося руйнування структурних елементів та мембран клітин. Контроль надходження азоту проводиться за допомогою електромагнітного та ручного запірного клапана, а також резервної системи безпеки. Повітряне охолодження здійснюється за допомогою осьового вентилятора.

Частини стрічкового конвеєра, що торкаються продуктів, виготовлені з нержавіючої харчової сталі, що виключає їхню взаємодію. Режим роботи конвеєра регулюється автоматично. У разі виникнення несправності відбудеться оповіщення та блокування роботи системи.

Етапи заморозки продуктів

Заморожування продуктів при використанні лінії шокової заморозки відбувається у три етапи:

  1. Перший етап. Відсортовані, промиті та висушені овочі, ягоди та фрукти швидко охолоджуються до температури 0°C. Швидкість зниження температури у разі пропорційна коефіцієнту роботи відбору тепла.
  2. Другий етап. Продукція охолоджується до -5°C. При цьому волога, що міститься в ній, переходить з рідкої в тверду форму. Спостерігається кристалізація 70% рідини, проте температурний стрибок на даній фазі мінімальний.
  3. Третій етап. Зниження температури до норми заморозки відбувається залежно від виду продукції і становить від -18 до -30°C.

Загальний час заморозки коливається від 2,5 до 3 годин.

Види обладнання для шокового заморожування

У нашій компанії BMSERVICE можна придбати лінії шокового заморожування двох типів залежно від виду товарів та обсягу виробничих потужностей.

Флюїдизаційні агрегати тунельного типу

Дані морозильні системи використовуються для зберігання дрібних плодів, ягід, грибів або подрібненої рослинної сировини, включаючи овочеві суміші та картоплю фрі. Також цей метод підходить для заморожування креветок, дрібної риби та рибопродуктів.

Особливістю процесу є охолодження продуктів у камерах під високим тиском у смугах повітряних потоків. Головна перевага технології – мінімальна втрата маси та відсутність злипання.

Для подачі вимитої та висушеної продукції до камер використовуються перфоровані піддони або конвеєрні сітки. Після швидкого охолодження на першому рівні об’єкти заморозки подаються на транспортер нижче, на якому і виконується заключна обробка струменями спрямованого холодного повітря.

Конструкція даного типу агрегатів є ізольованим контуром. Розташовані в ньому охолоджувачі повітря із вбудованими відцентровими вентиляторами подають повітря під решітки, розташовані під перфорованими піддонами з штучною продукцією.

При заморожуванні крихких продуктів додатково використовується спеціальний байпас, за допомогою якого відбувається зниження тиску повітряного потоку без зміни показника потужності вентилятора.

Вартість лінії шокового заморожування флюїдизаційного типу визначається обсягом, конфігурацією, моделлю та фірмою-виробником обладнання.

Спіральні камери шокової заморозки

Щоб швидко заморозити м’ясо, рибу, хлібобулочні вироби, напівфабрикати та інші харчові продукти, ми пропонуємо спіральні камери. Обсяг виробництва в них досягає від 500 до 3000 кг/год, при цьому температура охолодження становить -30°C.

Спіральна морозильна камера є прохідною системою, в якій продукція подається по транспортеру спірального типу. Дана конструкція дає можливість мінімізувати об’єм самої камери та час знаходження в ній продукції. Для приватних та промислових організацій оптимальним варіантом є замовлення швидкоморозильної системи за індивідуальними вимірами та з необхідною продуктивністю. Фахівці нашої компанії проведуть відповідні розрахунки, розроблять проєкт та запропонують оптимальний варіант конфігурації камери, який дозволить зробити виробництво найефективнішим.

Конфігурація конвеєрної стрічки може мати форму кола або овалу. Також може відрізнятися кількість незалежних ліній, які обслуговуються одним барабаном. Дане конструкційне рішення дозволяє здійснювати подачу та вихід продукту на будь-якому вибраному рівні, що важливо при переробці кількох видів товарів.

Серед основних переваг спіральних ліній миттєвого заморожування варто виділити наступні:

  • економія простору за рахунок вертикального розташування конструкції;
  • збереження всіх органолептичних показників та харчової цінності продуктів;
  • високі показники швидкості заморожування;
  • рівномірність обдування;
  • повна автоматизація виробництва;
  • зручність та простота управління конвеєром;
  • доступність ремонту та заміни комплектуючих;
  • адекватна вартість устаткування.

Гігієнічні вимоги камери підтримуються за допомогою автоматичного миття.

Де і як оформити замовлення на обладнання шокової заморозки

Вирішивши організувати власне виробництво з випуску заморожених продуктів, слід попередньо звернутися до нашої компанії BMSERVICE для проведення вимірювання площі приміщення та розрахунку оптимальної потужності обладнання. Також наші співробітники оцінять стан виробничих приміщень на відповідність вимогам до температурних режимів, вентиляції, вологості та інших параметрів. При необхідності спроєктують поділ приміщень на зони приймання, обробки, фасування, роздільного зберігання вихідної сировини та готової продукції.

Далі, після узгодження всіх деталей та затвердження кошторису проєкту, наші фахівці готують усі необхідні креслення, проводять постачання комплектуючих від провідних світових виробників, а також здійснюють доставку та монтаж лінії під ключ для шокової заморозки.

Все обладнання, яке ми постачаємо, сертифіковано і відповідає суворим вимогам міжнародних стандартів, що дозволяє нам зберігати репутацію компанії на найвищому рівні.

Ціна лінії шокового заморожування

На те, скільки коштує лінія шокової заморозки, впливають такі фактори:

  • габарити приміщення;
  • тип обладнання для шокового заморожування продуктів;
  • потужність та продуктивність;
  • фірма-виробник комплектуючого обладнання;
  • сфера використання;
  • особливості монтажу

Доступна вартість промислових камер шокового заморожування робить їх популярними серед власників земельних ділянок, які реалізують частину зібраного врожаю. Компактність обладнання дозволяє встановлювати морозильники на обмеженому просторі та зберігати продукцію в домашніх умовах протягом тривалого часу з мінімальними втратами маси.

Переваги співпраці з BMSERVICE

Замовлення на проєктування, встановлення та введення в експлуатацію морозильних систем можна оформити на сайті нашої компанії. У вартість послуг входить розробка та розрахунок ліній шокової заморозки. У разі росту виробництва існує можливість модернізації системи.

Ми пропонуємо встановлення лінії під ключ з наступним сервісним та гарантійним обслуговуванням. Розуміючи весь рівень важливості дотримання норм при будівництві та монтажі обладнання, наші фахівці керуються чинними стандартами ДСТУ та вимогами промислової безпеки. Це дозволяє здійснювати безперебійну роботу ліній шокового заморожування, підвищувати продуктивність та прискорювати темпи окупності.

Скориставшись послугами нашої компанії, ви отримаєте такі вигоди:

  • оптимальна ціна лінії шокового заморожування;
  • мінімізація втрат при зберіганні харчових продуктів;
  • забезпечення гігієнічної безпеки продуктів;
  • оптимізація витрат за енергоносії;
  • зростання попиту вироблені товари.

Довговічність та можливість удосконалення нашого обладнання роблять витрати на його придбання надійним капіталовкладенням, яке за короткий час окупається та починає приносити суттєвий прибуток.

client-image
client-image
client-image
client-image
client-image
client-image
client-image
client-image
client-image
client-image