Камери інтенсивного охолодження
Камери такого типу охолодження потребують майже всі великі підприємства які працюють з великим об’ємом продукції і їх технологічний процес потребує швидкого зниження температури. Камера інтенсивного охолодження – це потужна холодильна камера в якій дуже швидко охолоджується продукт шляхом інтенсивного обдуву .
Особливості камери інтенсивного охолодження
Камера інтенсивного охолодження призначена для швидкого проходження критичного діапазону температур, що сприяє блокуванню розвитку шкідливої мікрофлори і в наслідок збільшує термін зберігання продукту.
Основним завданням таких камер є зниження температури гарячого продукту з 70-80 до 6-8 °C, тобто. до температури пакування.
Конструкція камер інтенсивного охолодження являє собою теплоізольований контур, в якому відбувається охолодження за допомогою високоінтенсивних повітряних потоків.
Переваги використання камери інтенсивного охолодження
Насамперед, установка камер інтенсивного охолодження на торгових і харчових підприємствах вигідна з економічних міркувань, оскільки дозволяють знизити виробничі витрати і значно підвищити якість своєї продукції. Крім цього можна виділити ще ряд інших переваг, наприклад:
- Знижують теплове навантаження на камери зберігання готової продукції
- Мінімізується втрати маси продукту, що випускається
- Продукт швидко охолоджується і стає готовим до подальшої упаковки
На сьогоднішній день камери інтенсивного охолодження застосовують для охолодження м’яса, птиці, молочних продуктів, кондитерських виробів, а також продукції, призначеної для подальшого заморожування.
Відмінність камер інтенсивного охолодженням від традиційних
Сама технологія інтенсивного охолодження інноваційна і дозволяє не тільки економити, а й суттєво покращувати якість продукції, так як:
- Продукт не висихає, зовнішня оболонка не зморщується, зберігається колір продукту, а втрати води зведені до мінімуму
- Швидке охолодження зупиняє розвиток бактерій і запобігає псуванню продукту, чим збільшує термін придатності
Фахівці нашої компанії спроектують та доставлять камери інтенсивного охолодження для будь-якого необхідного діапазону температур. Наші камери інтенсивного охолодження базуються на енергозберігаючих технологіях і здатні працювати в особливих режимах, коли температура вхідного продукту знаходиться в межах +90…+25 °C, а на виході температура продукту складатиме +2…+4 °C.
Камери інтенсивного охолодження
BMSERVICE спеціалізується на наданні ефективних та інноваційних холодильних рішень для різних секторів харчової промисловості.