Камери дефростації – розморожування
Камера для дефростації дозволяє розморожувати м’ясо, рибу та інші продукти харчування в оптимальному та високоекономічному режимі. Ця технологія прискорює процес розморожування та мінімізує вагові втрати продукту.
Принцип дії полягає в обдуві замороженої продукції потоком пароповітряної суміші з температурою, яка залежить від температури на поверхні та в центрі продукту, що позитивно позначається на мікробіологічній стабільності. Процес дефростації завершується автоматично, після досягнення заданої температури в тілі продукту.
Принцип роботи дефростаційної камери
Рівномірність температури в камері досягається за допомогою вентиляторів, що здійснюють циркуляцію повітря. Для підвищення ефективності циркуляції вентилятор у кожній секції включається на заданий час, після якого відбувається реверс електродвигуна і, відповідно, змінюється напрямок потоку пароповітряної суміші.
Процес дефростації постійно контролюється датчиками температури усередині, на поверхні продукту, а також у всіх чотирьох секціях. При підвищенні температури поверхневого шару продукту автоматично знижується температура камери.