Камери розморожування
Установки для розморожування вигідно відрізняються економічним та щадним принципом роботи. Установки підійдуть для будь-якого продукту та технологічного процесу.
Розморожування м’яса, риби та птиці, що щадить продукт:
Продукти дбайливо розморожуються потоком повітря, а інтелектуальна система керування процесами дозволяє виконати операцію максимально швидко та надійно. Також окремо враховуються та оптимізуються аспекти гігієни та зменшення втрат при стіканні.
В установках для розморожування доступна опція перемикання після розморожування в заданий режим «холодного зберігання», в якому розморожені продукти залишатимуться охолодженими скільки потрібно.
Про переваги запропонованої системи розморожування:
- Надійне гігієнічне розморожування із збереженням оптимальної якості продукту
- Мінімальні втрати маси
- Надзвичайно енергоефективний принцип роботи завдяки інноваційній інтелектуальній системі керування процесами
- Висока ефективність, економічність та дбайливість по відношенню до продукту
- Агрегат та система каналів повністю виконані з нержавіючої сталі 1.4301
Принцип дії камери розморожування
На початку процесу розморожування у робочій камері створюється дуже висока відносна вологість повітря. Поверхня замороженого продукту охолоджує вологе повітря нижче температури танення, внаслідок чого на ній конденсується волога і відразу кристалізується через низьку температуру поверхні. При фазовому перетворенні рідкої води на твердий лід вивільнюється тепло, яке нагріває продукт. Після того, як на поверхні продукту утворюється тонкий шар льоду, в робочу камеру подається тепло, під впливом якого кристали льоду знову тануть. Ця процедура повторюється до тих пір, поки не буде досягнуто заданої температури поверхні. Потім установка переходить у режим паузи, при якому пристрої вентиляції, нагрівання та зволоження відключаються. Пауза триває доти, доки встановиться задане значення розбіжності між температурами на поверхні й у товщі продукту.
Керування камерою розморожування
Для керування установками для розморожування використовуються зручні сенсорні блоки керування з глянцевим TFT-дисплеєм. Різні інтерфейси дозволяють передавати дані між сенсорною панеллю та ПК. За допомогою програми візуалізації можна під’єднати блоки керування до системи програмного контролю вищого рівня та реєструвати динаміки температури та вологості, технологічні процеси, тощо. За рахунок цього забезпечується комплексний контроль якості оброблюваних продуктів за стандартами HACCP та IFS (ISO 9000).
Система дистанційного обслуговування/керування дозволяє не тільки використовувати або контролювати програму з будь-якого місця (по інтернету), а й безпосередньо керувати установкою.