Устаткування для вакуумного сушіння фруктів
Наша компанія BMSERVICE займається постачанням холодильного, сушильного, різального та іншого обладнання для переробки та зберігання харчових продуктів. Один із найбільш затребуваних видів обладнання – вакуумне сушіння овочів, фруктів, ягід, які також можна використовувати для сублімації м’ясних та рибних продуктів. Дана технологія сушіння та консервації визнана найефективнішим способом переробки продуктів з максимальним збереженням їхньої харчової цінності.
Принцип роботи вакуумного сушіння
Фрукти та овочі відносяться до категорії продуктів, що володіють великим спектром корисних властивостей та високою харчовою цінністю. Для досягнення бездоганної якості сушених фруктів та овочів потрібно організувати правильний процес переробки та зберігання продуктів. Сушіння фруктів у вакуумі заснована на властивості води переходити в газоподібний стан (пар) при нижчій температурі, ніж температура кипіння.
Результативність процедури дозволяє сушити сировину до 5% від початкової маси. У оброблюваних матеріалах рідина випаровується шляхом зниження тиску та витягується у вигляді пари. Обладнання застосовується в багатьох галузях промисловості для безпечного, швидкого та економічного сушіння вихідної сировини.
При класичних методах сушіння камерних, стрічкових або барабанних сушарках на продукти впливають високою температурою, особливо на фінальній стадії процесу. В результаті сировина втрачає велику кількість вітамінів, мікро- та макроелементів, інших корисних речовин. Сушіння протікає повільно протягом кількох годин, тому підходить не кожному підприємству.
Вакуумне сушіння фруктів та овочів займає не більше 1-3 хвилин. Завдяки підтримці низького тиску і температури в сушарках максимально зберігаються корисні унікальні властивості матеріалу, що висушується, усуваються негативні фактори, що впливають на якість одержуваної продукції. Оброблені продукти набувають пористу (хрумку) структуру з добре вираженими гігроскопічними властивостями.
Устаткування для вакуумного сушіння
Процес сушіння умовно поділяється на три етапи – підготовка та завантаження продукції, стабілізація сировини та видалення овочів чи фруктів із робочої частини обладнання (камери, барабана). Залежно від конструкції та особливостей технологічного процесу на сайті нашої компанії можна вибрати різні промислові установки. Вакуумне сушіння м’яса, риби та інших продуктів здійснюється за допомогою наступних типів обладнання:
- Вакуумні сушарки фруктів, овочів, плодів, ягід. Мають складну вакуумну систему приводу барабанів з синхронною відкачкою повітря з окремих труб і аерацією в потрібні моменти.
- Устаткування для ліофілізації (сублімації). Сушарки для консервування продуктів методом сублімаційного зневоднення у вакуумі з поєднанням методів заморожування та сушіння.
- Мікрохвильові вакуумні сушарки. Новий тип обладнання, що поєднує застосування мікрохвильової енергії, вакуумної технології, конденсації та осушення фруктів, овочів та інших продуктів харчування.
Вибір варіанта обладнання залежить від конкретних завдань підприємства та особливостей виробництва. У нас також можна вигідно придбати стрічкові, інфрачервоні конвеєрні лінії та промислові сушильні камери. У вакуумному середовищі забезпечуються оптимальні умови для обробки сировини із збереженням харчової цінності висушених продуктів.
Плюси вакуумної технології сушіння продуктів
Видалення вологи при нижчому температурному режимі та вмісті кисню дозволяє досягти кращих результатів переробки харчової продукції. У вакуумі збільшується швидкість випаровування вологи, тому сушіння відбувається швидко та ефективно. Вакуумна сушарка для овочів та фруктів має наступні переваги:
- висока швидкість;
- низька температура та тиск при обробці;
- поліпшення якості та харчової цінності сировини;
- мінімізація негативних реакцій окиснення;
- збереження кольору, текстури та смаку продуктів;
- висока енергоефективність;
- контрольовані температури на сировину;
- зневоднення овочів та фруктів у закритій системі;
- збереження кольору без застосування кислот та хімікатів;
- використання для продуктів, чутливих до тепла та кисню;
- пористість мікроструктури харчової продукції.
Вакуумна сушарка для фруктів та інших продуктів є найбільш ефективним обладнанням для обробки чутливої харчової сировини. Унікальна технологія сушіння забезпечує тривалий захист продуктів від псування та негативного впливу мікроорганізмів, що швидко поширюються у вологому середовищі. Завдяки дбайливій обробці овочів та фруктів продукти зберігають привабливу форму, велику кількість вітамінів та мікроелементів.
Переваги купівлі обладнання у BMSERVICE
Вакуумні та мікрохвильові сушарки – технологічно складні агрегати промислового типу. Для правильної організації виробничого процесу необхідно використовувати якісне обладнання, правильно встановлене та налаштоване. Тому замовляти сушильні агрегати необхідно у спеціалізованій компанії BMSERVICE. Чому варто купити обладнання у нас:
- вибір оптимального технологічного рішення;
- підвищення харчової безпеки продуктів;
- зниження витрат на переробку та зберігання;
- підвищення конкурентоспроможності;
- широкий вибір обладнання провідних брендів;
- виконання нестандартних проектів та замовлень;
- сервісне обслуговування систем;
- вартість обладнання за ціною виробника;
- сервіс по всій Україні та реалізація проектів під ключ.
Гарантія на обладнання складає 12 місяців. Спеціалісти компанії допоможуть обрати оптимальний агрегат для виробничих умов конкретного підприємства. При необхідності ми розробимо індивідуальний проект, підберемо сушарку для обробки харчових продуктів, встановимо та налаштуємо промислову лінію. Якщо ви маєте запитання, зателефонуйте нам або залиште заявку на сайті компанії.