Наша компанія BMSERVICE займається продажем та встановленням промислового обладнання – холодильних, сушильних, різальних та інших агрегатів для підприємств харчової галузі. Організуємо оперативну доставку, монтаж та налаштування систем, здійснюємо розробку індивідуальних проектів під ключ та монтаж ліній, складів, камер на підприємствах.
Інфрачервоні сушарки
Користується попитом інфрачервона сушарка для м’яса, риби, овочів, фруктів та інших продуктів харчування. Конвеєрні стрічки та шафи даного типу відносяться до категорії сушарок з інфрачервоним випромінюванням, що генерують тепло за допомогою випромінювачів. Обладнання характеризується високою ефективністю обробки сировини та оптимальними параметрами продуктивності.
Особливості інфрачервоних сушильних установок
Конвеєрні інфрачервоні сушарки промислового типу призначені для обробки продуктів у великих обсягах. Сушіння відбувається в автоматичному режимі з дотриманням усіх встановлених вимог до готової продукції. Інфрачервона сушарка для фруктів має такі особливості:
- використання високоякісних інфрачервоних випромінювачів як основне джерело нагрівання;
- рівномірне нагрівання продуктів по всьому об’єму від зовнішньої кірки до внутрішньої частини;
- наявність зональної системи обдування в конструкції сушарок, що дозволяє створювати окремі кліматичні ділянки у різних частинах конвеєра;
- можливість налаштування різних параметрів продуктивності обладнання, регулювання температури, вологості та швидкості повітряного потоку;
- рівномірне розподілення ІЧ-випромінювачів по всій площі транспортерної стрічки, виготовленої з тефлону, що виключає прилипання продуктів;
- наявність протиударних скляних дверей для спостереження оператором установки процесом сушіння продукції.
Застосування передової технології обробки продуктів харчування забезпечує кращі показники видалення вологи з сировини, що висушується, в порівнянні з традиційним конвекційним методом. На продукти не впливає гаряче повітря, що сприяє збереженню харчової цінності, вітамінів, мікро- та макроелементів, біологічно активних речовин та корисних властивостей оброблюваного матеріалу.
Переваги інфрачервоних конвеєрних стрічок та шаф
Інфрачервона сушарка для овочів, фруктів, м’яса, риби – технологічно та економічно вигідне рішення для підприємств харчової промисловості. Установки з ІЧ-випромінювачами набули широкого поширення в різних галузях. Інфрачервоні конвеєрні лінії та шафи мають наступні переваги:
- висока ефективність обробки сировини;
- мінімальний час відгуку;
- рівномірне нагрівання поверхні оброблюваної сировини;
- швидке перетворення електроенергії на тепло для сушіння;
- висока енергоефективність;
- нагрівання продуктів без нагрівання довкілля;
- проста система контролю та регулювання умов процесу;
- можливість зонування ділянок конвеєрної стрічки;
- інтеграція обладнання у діючі лінії;
- компактні габарити та зручне керування установками.
На випаровування 1 літра води з оброблюваних продуктів ІЧ-сушарки вимагають менше електроенергії. Інфрачервоні промені здатні проникати в глибину сировини на 15-20 мм, нагріваючи продукт та вологу, яку він містить. У процесі обробки відбувається обдування гарячим повітрям, тому вода з сировини випаровується швидше. Для виведення пари із камери використовується вентиляційна система. Під час проходження ІЧ-променів крізь продукти харчування забезпечується стерилізація харчової продукції. Під час обробки відбувається пригнічення росту та знищення різних бактерій. Тому після інфрачервоного випромінювання у більшості технологічних процесів не потрібна додаткова стерилізація.
Плюси купівлі ІЧ-сушарок у BMSERVICE
ІЧ-установки мають оптимальну конструкцію для обробки харчових продуктів. Інфрачервоне сушіння для фруктів у вигляді конвеєра або шафи здійснює примусове нагнітання повітря у робочу камеру для прискорення процесу сушіння/затвердіння продукції. Обладнання має компактні габарити, але здатне в короткий час обробляти великі обсяги харчової продукції. Наявність потужного циркуляційного вентилятора забезпечує повітряне охолодження електричної шафи, продовжуючи термін служби компонентів конвеєрної системи та знижуючи витрати на електроенергію.
Установки повністю безпечні, оскільки в них не використовуються відкриті джерела вогню. Сушарки можна налаштувати на роботу з різною сировиною. У процесі обробки продуктів зберігається смак, колір, аромат, вітаміни та біологічно активні речовини. Сушка інфрачервона овочів, фруктів, м’яса, риби є найпростішим методом консервації та дозволяє продовжити термін зберігання продуктів без використання стабілізаторів та консервантів.
Пропонуємо купити інфрачервоні конвеєрні сушарки та шафи в нашій компанії. Переваги купівлі обладнання у нас:
- великий асортимент промислових установок;
- гарантія найвищої якості обробки продукції;
- тривалий експлуатаційний ресурс;
- висока енергоефективність та продуктивність;
- інтеграція сушарок у діючі ділянки підприємства;
- оперативна доставка, монтаж та налагодження сушарок в Україні;
- привабливі ціни на всі види промислового обладнання.
Щоб замовити інфрачервону сушарку для харчових продуктів, залиште заявку на сайті компанії. Ми проконсультуємо вас з питань, що цікавлять, уточнимо деталі співпраці, допоможемо вибрати оптимальне технологічне рішення для умов роботи конкретного підприємства.