Для забезпечення довговічного зберігання продуктів без втрати первісних властивостей застосовуються різні методи. У тому числі варто відзначити варіант дегідратації.
Устаткування для ліофілізованого сушіння (сублімація)
Сублімаційне сушіння є процес видалення максимальної кількості вологи з продуктів шляхом прямого переходу льоду в газоподібний стан, минаючи рідке. Технологія отримала високі оцінки фахівців, що ефективно застосовується у фармацевтиці, для отримання сухих препаратів з овочів, фруктів та інших харчових товарів.
Професійне обладнання від BMSERVICE
Апарат для сублімації продуктів включає спеціальні камери, в яких створюються оптимальні умови для видалення вологи. Може мати нагрівальні елементи, вакуумні насоси, систему контролю за сушінням для забезпечення правильного перебігу процесу. Таке обладнання корисне у різних галузях промисловості під час переробки великих і дрібних партій продуктів без зміни їх хімічних та фізичних властивостей. За більш детальною інформацією про принципи роботи установок та їх модифікації можна звернутися до наших менеджерів.
Іншим дієвим способом видалення рідини є ліофілізація продуктів, Що полягає в швидкому заморожуванні з подальшим висушуванням. Метод широко використовується для консервування харчових продуктів, фармацевтичних препаратів, біологічних зразків та інших матеріалів.
Ліофільна сушарка промислова працює за принципом екстремального охолодження та складається з таких етапів:
- Інтенсивне заморожування у вакуумі за дуже низьких температур.
- Сублімація. Зменшення внутрішнього тиску супроводжується прямим переходом води як льоду в газоподібний стан.
- Десорбція. Полягає у видаленні водяної пари із замороженого продукту.
- Конденсація. Водяна пара збирається та видаляється із системи за допомогою холодильника або аналогічних установок.
Ліофілізація дозволяє продукту зберігати свою структуру, консистенцію, текстуру, поживну цінність. Товар, отриманий шляхом заморожування, вигідно відрізняється від сушеного за впливу високими температурами. Такі продукти легко переносяться організмом, не містять сторонніх включень, не вимагають зберігання холодильника, займають менший обсяг.
Альтернативою нагріванню та заморозку є вакуум-сублімаційне сушіння яка проводиться в спеціальних камерах під дією вакууму. Рідина в цьому процесі також ефективно видаляється, а продукт не втрачає початкових властивостей. Це особливо актуально для термочутливих товарів, для яких не підходить жоден із перерахованих вище методів видалення рідини. У процесі продукт міститься у вакуумну камеру, де поступово знижується тиск до дуже низьких показників. Потім поверхня матеріалу нагрівається для прискорення процесу сублімації. Рідина як газу видаляється з камери, а сухі залишки збираються. Процес вакуумного сушіння підходить для продуктів харчування, фармацевтичних препаратів, біологічних зразків.
Як вибрати апарат для сублімаційного сушіння
Перед покупкою необхідно дізнатися всю доступну інформацію щодо наявного обладнання та як воно працює. Наші менеджери в компанії BMSERVICE готові проконсультувати з будь-якого питання даної тематики та запропонувати оптимальний варіант. З масштабів підприємства, особливостей оброблюваних продуктів.
При виборі важливо враховувати:
- тип конструкції;
- розмір та потужність;
- якість підсумкового висушеного матеріалу;
- надійність складових устаткування;
- наявність основних та додаткових функцій.
В асортименті нашої компанії представлений великий асортимент різного обладнання під будь-які запити. Можливе виготовлення під індивідуальні масштаби.
У чому переваги сушильного обладнання
Компанія BMSERVICE пропонує якісне професійне обладнання за оптимальними цінами. Вакуумна сублімаційна сушарка має ряд переваг, що дозволяє швидко і без значних енерговитрат отримати сухий екстракт. Серед плюсів використання:
- Просте встановлення та налаштування. Проектувальники компанії готові оптимізувати сушарку під індивідуальні запити.
- Управління не потребує спеціальних навичок. До комплекту входить докладна інструкція. Інтерфейс зрозумілий та зручний. Апарат для сублімаційного сушіння може складатися із різних компонентів. Але в результаті одержуваний на виході продукт має високий ступінь дегідратації, зберігає корисні властивості, довго зберігається, не викликає побічних ефектів при подальшому вживанні або в іншому використанні.
- Підсумковий результат представлений у вигляді сухого продукту із збереженням його хімічних властивостей, структури, корисних компонентів. Процедура має широке застосування у різних галузях харчової промисловості.
Завдяки видаленню води, яка є джерелом і оптимальним середовищем для багатьох видів бактерій і грибків, ліофілізовані продукти мають тривалий термін зберігання.
Наша компанія BMSERVICE працює на ринку з 2009 року та зарекомендувала себе як надійного постачальника високотехнологічного обладнання для різних цілей (зберігання, охолодження, сушіння, заморозки). Ми маємо власне виробництво. На кожну одиницю товару видається гарантія на 12 місяців. Діє система знижок.