Мікрохвильове сушіння
Мікрохвильове сушіння – це передова технологія, за допомогою якої можна здійснювати сушіння риби, м’яса, зерна, фруктів та овочів та лікарських трав.
Обладнання для мікрохвильового сушіння харчових продуктів
Технологію мікрохвильового сушіння успішно використовують у хлібопекарському, молочному, м’ясному та ковбасному виробництві.
Надпотужне електромагнітне поле впливає на продукт, що зневоднюється, в результаті чого молекули води коливаються і обертаються, перетворюючи електричну енергію в тепло. Обсяг енергії, що виділяється продуктом, залежить від кількості молекул і вмісту води. Чим більше води та молекул беруть участь у тепловіддачі, тим більше тепла ми отримуємо на виході. За рахунок мікрохвильового сушіння продукт обробляється інтенсивніше у вологих ділянках, при цьому енергія рівномірно розподіляється по всій структурі речовини. Тому теплова обробка проводиться у повному обсязі, що забезпечує високу якість сушіння.
Переваги мікрохвильового сушіння
Під час розігріву сировина втрачає початкову вологість, але це не відображається на швидкості та якості сушильного процесу. Сушіння продукту не сповільнюється, тому що показники теплопровідності не відіграють значної ролі.
Найменша кількість часу витрачається на мікрохвильове сушіння грибів, фруктів, овочів, риби, м’яса. За мінімальних температур продукт отримує більш інтенсивну обробку, в результаті якої зберігаються всі корисні речовини.
Окрім сушіння, в результаті мікрохвильової обробки відбувається знезараження продукту – знищення шкідливих речовин, що позитивно позначається на збільшенні терміну зберігання.
Мікрохвильове сушіння – дуже ефективний та швидкісний процес обробки продукту. Ця технологія не вимагає застосування додаткових апаратів та спеціальних методів для прискорення та підвищення якості сушіння.