Устаткування для інтенсивного охолодження
Конфігурація системи інтенсивного охолодження пропонується в декількох варіантах – установки інтенсивного охолодження для швидкого, безпечного та економічного охолодження продуктів та комбінована система, яка поєднує функції універсальної камери копчення та установки інтенсивного охолодження.
Конфігурація систем для інтенсивного охолодження:
Установки інтенсивного охолодження – це установки інтенсивного охолодження для швидкого, безпечного та економічного охолодження приготовлених продуктів. Завдяки швидкому переходу через критичні температурні діапазони суттєво підвищуються термін зберігання та якість продуктів.
Комбінована система (коптильня та інтенсивне охолодження) – поєднує функції універсальної коптильної установки та системи інтенсивного охолодження. Особливість цього гібрида полягає в можливості реалізувати в єдиній установці всі термічні процеси і зокрема інтенсивне охолодження.
Установки інтенсивного охолодження
Конструкція виконана у вигляді модульної системи із стандартних блоків. Блоки можуть поєднуватись для розширення камери. Повна мінеральна ізоляція (термостійкість до +650 °C) запобігає тепловим втратам. У верхній частині та бічних стінках кожного модуля встановлені блоки повітропідготовки з вентилятором та блоками інтенсивного охолодження.
Переваги: енергетична ефективність завдяки «розумними» процесами; сумісно з функцією варіння; високий обсяг завантаження; високоякісна сталь марки 1.4301; повна ізоляція мінеральними матеріалами; відсутність неізольованих частин корпусу; незначна ширина та висота модулів камери.
Комбінована система (коптильня та інтенсивне охолодження)
Установка майже не обмежена у можливостях її застосування. Її можна застосовувати не тільки для традиційних завдань: розігріву, сушіння, копчення, варіння, запікання, обробки гарячим повітрям і т.д., але і для всіх процесів охолодження- від безперервного та інтервального охолодження під душем (з дрібнодисперсним розпиленням або без) до повноцінного інтенсивного охолодження.
Переваги: поєднує всі процеси в камері (нагрівання, сушіння, копчення, варіння, запікання та інтенсивне охолодження); не потребує відключення окремих технологічних зон, тому немає простоїв окремих частин камери; незначна займана площа.