Лінії та обладнання для обвалки м’яса
Обладнання для обвалки зазвичай розробляється з урахуванням форми конкретних видів м’яса та різних суглобів. Обвалка передбачає захоплення м’яса, відокремлення його від кісток та передачу м’яса на наступний етап обробки.
Відокремлені кістки та колаген зазвичай переробляються на окремій операції та використовуються для виробництва м’ясних субпродуктів, таких як корми для тварин та добрива, а також продуктів механічно відновленого м’яса.
Обладнання для обвалки
Обладнання, що створюється для обвалки м’яса, оснащується механічним стрічковим конвеєром, який необхідний для переміщення сировини. Для виготовлення використовуються спеціалізовані матеріали для харчової промисловості. Додатково до виробничої лінії додаються столи, призначені для обвалювання та жилування м’яса. Вони розміщуються так, як цього вимагає технологія вашого підприємства. Для обвалочних столів передбачені контейнери для сортування сировини.
Залежно від поставлених завдань можливе комплектування виробничої лінії:
- Транспортерами для переміщення наповнених ящиків чи подачі порожньої тари
- Інтегрованими дисковими пилками, за допомогою яких здійснюється обробка яловичих чвертей
- Терезами та зчитуючими пристроями для точних вимірів та грамотного обліку сировини
Окрім стандартних рішень також можна інтегрувати в лінію машину для обвалки м’яса (сепаратор кісток) – це обладнання, яке використовується в харчовій промисловості для автоматизації процесу видалення кісток з м’ясних туш. У цій машині використовуються різні механічні, гідравлічні або електричні системи для обвалу різних видів м’яса, таких як яловичина, свинина, птиця та риба. Він має ряд переваг перед обвалкою вручну, включаючи підвищену ефективність, покращення гігієни та покращення якості продукції.