Одним з видів переробки овочів і фруктів, що стрімко набирають популярність, є сушіння. Промислове обладнання для сушіння овочів та фруктів дозволяє прибрати з продуктів воду, тим самим продовжуючи їх термін зберігання та зменшуючи вагу для зручності зберігання та транспортування.Шафи-сушарки дозволяють швидко підготувати овочі, фрукти, гриби, трави, м’ясо та морепродукти для подальшого тривалого складського зберігання. При цьому продукти зберігають вітаміни та мінерали, а також інші корисні компоненти.
Устаткування для сушіння овочів та фруктів
Існує кілька найбільш поширених способів висушити овочі, фрукти та інші продукти:
- у конвекційних теплових шафах;
- у мікрохвильових вакуумних сушках;
- в інфрачервоних шафах;
- за допомогою сублімування.
Також дегідрувати, тобто видалити воду можна на спеціальних лініях або конвеєрах, які дозволяють переробляти продукцію безперервно, з плавним підсушуванням теплим повітрям або інфрачервоними променями.
Кому підійдуть сушіння від BMSERVICE
Сучасний апарат для сушіння овочів – помідорів, кабачків, гарбуза, солодкого та гіркого перцю, цибулі, часнику, моркви – підійде для переробки врожаю з вашого городу, ферми чи сільськогосподарського підприємства. Якщо у вас добре плодоносить сад, ви займаєтеся тваринництвом або розводити рибу, сушильні шафи допоможуть зберегти результат ваших праць і отримати прибуток.
Не секрет, що час збору більшості овочів, ягід та фруктів дуже обмежений, як і їх термін зберігання. Навіть найкращі способи не можуть зберегти продукцію від гнилі та в’янення. Сушіння дозволяє зберегти навіть дуже великий урожай і реалізувати його у будь-яку пору року. Ціни на промислове обладнання для сушіння фруктів від компанії BMSERVICE досить доступні для швидкої окупності проекту.
Стрічкові лінії для сушіння овочів та фруктів дозволять вам автоматизувати та спростити обробку врожаю. Завдяки невисокій температурі сушіння та кільком відсіком з циркуляцією гарячого повітря, продукти зберігають свій зовнішній вигляд та колір. Такі лінії можуть подавати висушену продукцію прямо на складання, що спрощує роботу та підходить для безперервного серійного виробництва. Стрічкові лінії оптимальні для харчової, хімічної та легкої промисловості. На них можна сушити не лише овочі та фрукти, а й ягоди, спеції, крупи, м’ясні та рибні продукти.
Невеликі габарити та простота експлуатації дозволяють встановлювати лінію у будь-якому зручному місці. А повільне ретельне сушіння ідеально підходить для складновисушуваних і делікатних продуктів, у тому числі фініків, полуниці, динь, бананів, лимонів та екзотичних фруктів.
Принцип роботи теплового сушіння
Камери та обладнання для сушіння припускають перетворення електричної енергії на потоки рівномірно циркулюючого повітря. Завдяки продуманій системі вентиляції тепло відводиться із сушильних камер та шаф, внаслідок чого продукти втрачають вологу. Процес відбувається поступово, не пошкоджуючи зовнішні оболонки, завдяки чому фрукти та овочі не розсипаються після сушіння, не втрачають корисні властивості та мікроелементи.
Апарат для сушіння риби, м’яса, овочів та фруктів від компанії BMSERVICE дозволяє переробити продукцію, отримавши корисні снеки, які можуть зберігатися по кілька років без втрати якості.
Інфрачервоні конвеєрні лінії та шафи
Лінії та шафи переробки продуктів за допомогою інфрачервоних променів дозволяють зробити дегідратацію зі збереженням форми, кольору, аромату та смаку. Надійне та просте в управлінні обладнання дозволяє у промислових масштабах прибрати воду та зберегти на тривалий час яблука, груші, персики, мандарини, апельсини, малину, полуницю, смородину, чорнослив та екзотичні фрукти з ніжною структурою.
Інфрачервоні сушильні апарати використовують менше електроенергії, ніж обладнання, що випаровує воду теплим і гарячим повітрям. Транспортна стрічка покрита тефлоном, завдяки чому продукти, що переробляються, не прилипають і не пошкоджуються.
Інфрачервоні сушіння – це:
- економне споживання електроенергії;
- збереження зовнішнього вигляду та форми оброблюваної продукції;
- збереження корисних речовин;
- запобігання клітинному руйнуванню обробленої продукції.
Крім дегідратації, інфрачервоні сушарки дозволяють стерилізувати продукти та знищити патогенну мікрофлору. Навіть при невеликій температурі обробки, яка зазвичай не перевищує 60°С, інфрачервоні промені забезпечують стійкий стерилізуючий ефект.
Інфрачервоні сушильні лінії дозволяють максимально автоматизувати процес, налаштувати швидкість обробки та параметри продуктивності відповідно до вимог вашого підприємства.
Вакуумна та мікрохвильова сушіння
Вакуумне сушіння фруктів та овочів дозволяє зберегти їх харчову цінність та продовжити можливий термін зберігання. Такі сушіння використовують дефіцит повітря (вакуум) замість високих температур. Вакуумне обладнання має високу швидкість обробки продуктів.
Вакуумне сушіння підходить для чутливої до окислення та впливу високих температур продукції, делікатно видаляє вологу з фруктів та овочів, не перегріваючи їх та зберігаючи структурну цілісність. Закрита система вакуумної обробки та відсутність нагріву дозволяють уповільнити зростання мікроорганізмів та покращити якість продуктів.
Поєднання мікрохвильових технологій та вакууму покращує ефективність обробки.Апарат для сушіння фруктів за допомогою вакууму та мікрохвиль від BMSERVICE допоможе вам зберегти врожай, прискоривши процес його обробки та заощадивши електроенергію. Мікрохвильова сушка доповнює переваги вакуумної та теплової обробки, швидко та якісно переробляє продукти, зберігаючи в них корисні мікроелементи та вітаміни.
Ліофілізована сушка (сублімація)
Ліофілізована сушка, або вакуумна сублімаційна сушка, передбачає кілька етапів обробки продукції:
- заморожування у вакуумі;
- первинне сушіння – нагрівання під тиском, у якому вода з льоду перетворюється на пару, минаючи рідку форму;
- вторинна сушка – зневоднення, при якому залишок вологи забирається за допомогою зниження тиску в камері або шафі та підвищення температури.
Сублімація ідеально підходить для виробництва сухофруктів. Продукти не піддаються тепловій обробці, тобто по суті, «сирі», зберігають вітаміни, навіть такі вибагливі до переробки, як вітамін С та фенольні компоненти. При зберіганні у холодильнику за тиждень полуниця втратить 19% вітаміну С, а при сублімації збереже 100% його вміст. Сублімовані фрукти не втрачають свій смак і запах, довго не псуються, зберігають антиоксидантні здібності та корисні речовини.
Чому варто вибрати обладнання для сушіння від BMSERVICE
Компанія BMSERVICE займається не лише постачанням конвеєрів, камер та машин для промислового сушіння, але також проектуванням та встановленням ліній, їх ремонтом та сервісним обслуговуванням.
У нас ви можете придбати високотехнологічний апарат для сушіння м’яса, морепродуктів, фруктів та овочів відповідно до ваших вимог та виробничих завдань. Підбір обладнання відбувається індивідуально з урахуванням ваших побажань, вже існуючого технологічного процесу на підприємстві та вашого бюджету.
Ми допоможемо вам підібрати інфрачервоні та конвекційні лінії сушіння та їх комплектацію відповідно до ваших побажань. У найкоротші терміни підберемо оптимальне устаткування обробки тієї продукції, яку ви плануєте сушити.
BMSERVICE пропонує міцні та безпечні комплексні стрічкові лінії для сушіння фруктів та овочів з миючими машинами, овочерізками, сушарками та відсіком упаковки для автоматизації вашого бізнесу та оптимізації виробничих процесів.